"Може би някой ден ще направя собствена партия", заяви българският боксьор Кубрат Пулев в "Тази сутрин" по bTV. 

Шампионът също така не изключва и да се кандидатира за президент. По неговите думи много негови приятели са му казвали, че трябва да се включи в политиката и "може би този ден е близо".

От разговора стана ясно, че Пулев е отказал на лидера на Консервативното обединение на десницата Петър Москов да влезе в политиката сега. Това е станало след тричасов разговор между двамата. Кубрат Пулев заяви, че "на този етап ще продължа да давам на българите готина енергия от боксовия ринг. Смятам, че имам какво да дам", допълни той. 

Боксьорът заяви, че не може да бъде използван и няма да го позволи. Сигурен е, че не това е била целта на предложението на Москов, чиято формация определи като "готини хора на фона на политическата прослойка".

На въпроса дали би се кандидатирал за президент, Пулев отговори: "Защо не?". По неговите думи президентът Радев би бил силен опонент на едни избори, но не това е най-важното, а какво ще се направи за България.

Според него страната има нужда "от силно управление", а в момента "няма държавност и сме като разграден двор, където всеки може да се меси и да прави каквото си иска".

Ако влезе в политиката, боксьорът ще разчита на "подкрепата на българския народ". Първото нещо, което би направил като политик е да повиши пенсиите, защото пенсионерите са в окаяно състояние.