Тя уточни, че това с коя формация да се коалира БСП ще се решава според мнението на всеки член на партията.

"Ще решим какви коалиции да правим, след като се допитаме до нашите членове", каза Нинова пред БНР.

Само преди дни обаче излезе социологическо проучване, според което над 51% от българите биха подкрепили коалиция между ГЕРБ и БСП.

Междувременно социалистите обявиха, че ще се явят на изборите с нова коалиция - "БСП за България", в която ще участват 6 партии. Другите няколко, включително две ромски, бяха извадени от вече бившата "Коалиция за България".

Днес Нинова изтъкна, че един от начините БСП да покаже, че е готова за промяна, е участието в кандидат-депутатските листи на общественици, журналисти (Eлена Йончева, Тома Томов, Александър Симов - б.р.), интелектуалци, които не са били пряко свързани с партията. По думите й това не крие риск за в бъдеще, защото те милеят за България и за националния интерес.

Тя заяви още, че приоритет на партията е с общи усилия да се сложи край на „паралелната държава“:

"Това съдържа всичко – борба с корупцията, въвеждане на правила във всички сектори и възмездие за тези, които не спазват правилата. Народът иска истината за прехода и края на тази паралелна държава, която преходът създаде. В парламента това ще стане с нови закони, а в изпълнителната власт с категорично желание и воля, без да се огъваме, да го провеждаме като политика", добави лидерът на социалистите.

Тя обясни, че "политически" не са се отказали от ревизията на плоския данък, но на този етап няма как да стане:

"Обсъждахме няколко варианта като един от тях беше необлагаем минимум. Това щеше да струва на държавата 1,2 млрд. лева. и преценихме, че на този етап няма как да се компенсира това. Затова поетапно пристъпихме към високо облагане на хора с високи доходи", каза Корнелия Нинова.

Данаилов: С БСП напускаме ЕС? Глупости, дрън-дрън, та пляс!


АНКЕТА: Каква е вероятността ГЕРБ и БСП да се коалират?