Лидерите на НФСБ, ВМРО и "Атака" Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров се събраха на коалиционен съвет в парламента. Малко след началото срещата се провали след като от "Атака" поискаха медиите да присъстват на разговорите, а от НФСБ и ВМРО в знак на несъгласие напуснаха.

Напускаме телевизионния съвет, а не коалиционния съвет, обясни лидерът на НФСБ Валери Симеонов. В един момент в самото начало на дискусиите, докато избираме водещ на заседанието, не знам кой, но под разпореждането на г-н Сидеров, ви покани вас. Станахте свидетели на тази унизителна сценка, на това блъскане. Не мисля, че по този начин има нормални условия за провеждането на коалиционен съвет в това помещение с толкова камери", заяви още Симеонов.

Няма съвет, първо чакаме "Атака" 30 мин., идват и започват скандали и обструкции, коментира и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. На въпрос какво се случва с "Обединени патриоти" той каза: "Тази коалиция я няма, не го ли разбрахте?".

На въпрос как ще продължи да бъде коалиционен партньор на ГЕРБ, Каракачанов отговори: "Ще разберете".

"Аз не виждам каква коалиция може да има. Аз я създадох, те я напуснаха", потвърди лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той очаква премиерът Бойко Борисов вече да прояви интерес, защото има правителствена криза.

Поканихме вас, медиите, да присъствате, защото искаме всичко да е прозрачно, те се уплашиха, обясни случващото се председателят на "Атака" Волен Сидеров.

От Атака сме последните, които напускаме коалиционния съвет. Колегите от ВМРО и НФСБ не знам защо напуснаха.

Поканихме вас медиите да присъствате, защото искаме всичко това да е прозрачно. Те се уплашиха, скочиха и казаха, че това е недопустимо, поясни още Сидеров. Според него това е цялата истина. "Никой никого не е обиждал. Ние просто пожелахме от "Атака" вие медиите, които стоите така или иначе толкова време тук и да заснемете нашата среща. Толкова много се интересувате от това как вървят отношенията в тройната коалиция. Ние искахме да заснемете, заяви още Сидеров.

Година от "Обединени патриоти" не сме се събирали, което говори за парализа на коалицията, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той посочи, че само тримата лидери от "Обединени патриоти" не са се събирали може би година. "Може и повече да е. Имахме сбирка при г-н Борисов на коалиционен съвет на управляващата коалиция, която беше буквално преди гласуването на закона за бюджета за политическите партии. По този повод имахме съвещание при г-н Борисов. Не мога да ви кажа, кога беше. Мисля, че няма месец. Година преди това не сме се събирали трите партии. Това говори за парализа на коалицията, което не е добре. Това продиктува смяната на г-н Сидеров и избора на ново ръководство", заяви Симеонов. На въпрос как ще продължи да работи ПГ на "Обединени патриоти", Симеонов заяви, че лично за себе си не може да предвиди едно заседание, на което изведнъж стават някакви скандали.