Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков свали тайната на вота си и разкри за кого е гласувал. На излизане от избирателната секция в 133-о СУ "А. С. Пушкин" в София той направи кратък коментар пред чакащите го журналисти.

Гласувах, за да продължим промяната. Гласувах за моя президент Румен Радев. Цифрите за мен са 6 е 25", заяви Кирил Петков.

Попитан дали знае, че думите му могат да се приемат за агитация, той отговори:

"Не смятам, че това е предизборна агитация, защото аз казах за кого съм гласувал, но не призовах никого да гласува за същия човек".

Според Кирил Петков е важно да се говори за две политики, без които не може:

"Смяната на главния прокурор и създаване на антикорупционна агенция, която този път да спре корупцията в България. Ние ще можем да говорим спокойно с този, който е съгласен с тези две политики."

По отношение на Северна Македония той изрази намерение за работен диалог, в който да има не само историци, но и хора от икономиката, културата.

Според Петков е ненужно да се броят контролните разписки на 100 процента. Надявам се това да не създаде хаос, коментира той във връзка с решението на ЦИК за преброяване на всички разписки от машинния вот. Според него проверка на 30 на сто от разписките е било достатъчно.