"Какво се случва в Европейския съюз?". Този въпрос задава в своята позиция в официалния си профил във Фейсбук заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Наскоро стана известно, че Комисията по мониторинг (DRMFG) към комисията LIBE в Европейския парламент е изпратила свое писмо с въпроси към българското правителство.

Каракачанов съобщава, че писмото идва точно след заседанието й, на което бе обсъдено върховенството на закона. Според вицепремиера обаче на заседанието на комисията са присъствали неправителствени организации, сред които отново се нарежда Българският хелзинкски комитет.

"Официално обявен претекст за срещата е "борбата с корупцията" по искане на същите НПО-та. Оказа се обаче, че зад паравана на "борбата с корупцията" за пореден път е поставен въпросът за "правата на ЛБГТИ хората", "Рома-хората" и "Българо-македонското малцинство" - цитатите са дословен превод от писмото до българското правителство", подчертава още Каракачанов.

Той обяснява, че в това писмо се поставя въпросът "Защо българското правителство не отчита погрешните интерпретации на Истанбулската конвенция и защо не работи за протекция на жените чрез ратифицирането на конвенцията?". Поставя се също въпросът за "правата на австралийския гражданин" Джок Полфрийман.

По думите на Каракачанов се оказва "системен натиск с всички сили и средства срещу България - като национална държава, срещу християнството у нас - като хилядолетна ценностна система, и срещу българските национални институции - като единствена пречка пред налагането на антинационални и антихристиянски ценности, норми и практики".

"Като председател на ВМРО категорично заявявам, че ръководената от мен политическа формация категорично ще се противопоставя на всяка форма на натиск срещу страната ни и на всеки опит за ерозиране на националната ни идентичност, размиване на християнските ценности и разбиване на традиционното семейство от мъж и жена.

Призоваваме всички български политически партии да заемат същата ясна и категорична национална позиция, а не да се спотайват пред поредния опит за натиск срещу нашата страна, надявайки се на политически дивиденти с оглед на предстоящите извънредни или редовни парламентарни избори", пише още Красимир Каракачанов.