Визитата е на 11-и и 12-и януари 2010 г., съобщи Министерският съвет, цитиран от БТА. В състава на делегацията за Израел влизат заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на отбраната Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова, главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков, съветници, депутати, духовни лица.

За 12 януари е предвидено изслушването на номинираната за еврокомисар Румяна Желева в Европарламента. По всяка вероятност това е причината настоящият външен министър да не е включен в българската делегация. 

Разговорите между двамата премиери, Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху ще бъдат на 11 януари, в кабинета на премиера Нетаняху. По-късно правителствените ръководители, заедно с членовете на делегацията ще посетят мемориала на жертвите от Холокоста "Яд Вашем". Българският министър-председател ще има работен обяд по покана на заместник министър-председателя и министър на външните работи Авигдор Либерман и ще разговаря с председателя на израелския парламент (Кнесет) Реувен Ривлин.

В късния следобед премиерът Борисов ще се срещне с държавния глава на Израел Шимон Перес. В програмата на премиера е предвиден разговор и с лидера на опозицията и председател на партия "Кадима" /"Напред"/г-жа Ципи Ливни. Вечерта българският министър-председател ще се срещне с представители на българската еврейска общност в посолството ни в Тел Авив.

Във втория ден от официалната визита премиерът Борисов ще посети църквата на Божи гроб и Стената на плача в Стария град на Ерусалим. Преди това българският правителствен ръководител ще се срещне с Главата на Ерусалимската православна патриаршия патриарх Теофил Трети.

По-късно през деня Бойко Борисов ще посети Палестинските автономни територии /Рамала/. Предвидена е среща на българския министър-председател с президента на Палестинската власт Махмуд Абас и с премиера - Салам Фаяд.