За "Има такъв народ" (ИТН) оставането във властта не е на всяка цена и това го показахме с действията си. За съжаление омразата и гневът се изляха върху нас и всички са срещу нас, каза в Разград зам.-председателят на Народното събрание (НС) и член на парламентарната група на ИТН Ива Митева, цитирана от БТА. Тя, заедно с депутати от групата участва тази вечер в среща с членове и симпатизанти на партията от Разград и Русе.

Във връзка с консултациите за съставяне на правителство Митева посочи, че се опитват да направят това, което ще бъде най-добре за всички. "Най-лошият вариант е да отидем на избори и не смятам, че това ще доведе до добри резултати за някой", каза народният представител.

По думите на Митева, от ИТН смятат, че обстановката е такава, че трябва някак си всички да се обединят. "В последните дни виждаме, че всички подкрепят това, за което говорехме от самото начало - че трябва да се обединим, да сме заедно, но не само на думи. Убедени сме, че ако сега не си подадем ръце и не търсим общото помежду си, няма как да го направим в следващ парламент, независимо кои партии ще са в него", добави Митева. Тя обясни, че обединението трябва да става постепенно, да се спре с търсенето на врагове, а да се отварят нови врати и да се строят нови мостове.

"Оказа се, че властта наистина е игра, но ние казахме, че няма да я играем по този начин и че мимикрията не е за нас и ние не сме част от нея. Силно се надявам всеки да си е научил урока, да е разбрал защо се стигна до тук и при един успешен трети мандат да започнем да работим по нов начин", допълни Ива Митева.