С емблематични имена се подсилиха листите на "Продължаваме промяната" и ГЕРБ. През последните часове стана ясно, че Кирил Петков и Асен Василев могат да се похвалят с привличането на рапъра Ицо Хазарта, а Бойко Борисов - с включването на бившия директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Христо Петров, както е известен в правния свят музикантът, обяви с пост във Фейсбук, че е избрал "Продължаваме промяната". Новината е изненадваща както с това, че Хазарта се прехвърля на политическия фронт, така и с това, че не го прави с листата на "Демократична България", въпреки че никога не е крил предпочитранията си към дясната коалиция.

"Преди няколко седмици получих едно телефонно обаждане. Беше от Кирил Петков, който ме помоли да се срещнем в изследователския център, където той работи. Срещата ни продължи два часа, в които този човек с най-обикновени думи ми разказа кой е, какво е правил досега и какво възнамерява да направи занапред. Познавам доста български политици и честно казано - бях изненадан. Изненадан както от начина, по който този човек разсъждава, така и от факта, че за първи път виждам подобна личност в българския политически живот", написа във Фейсбук Ицо Хазарта.

Не по-малко интересна е ситуацията около проф. Балтов. Наскоро той стана част от т.нар, изчегъртване, като на 13 септември стана ясно, че е уволнен дисциплинарно от "Пирогов". Бойко Борисов обвини в директна намеса президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство. Сега Балтов заема второто място при ГЕРБ в 23 МИР София. Преди него първи е коалиционният партньор и лидер на СДС Румен Христов.

В листите на ГЕРБ попада и друг специалист - проф. д-р Костадин Ангелов. Бившият шеф на "Александровска болница" бе здравен министър в последния кабинет на Борисов. От листата за 23 МИР-София този път отпада Милена Дамянова. Тук обаче отново са бившите депутати Димитър Главчев, Александър Иванов и Александър Ненков.