В коалицията между ГЕРБ и Обединени патриоти от време-навреме има скърцане относно различни виждания, но това е нормално. Така коментира отношенията в управляващата коалиция вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

Кои са спорните теми - околната среда и корупцията при вноса на отпадъци не била сред тях.

"Проблемите и акциите в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) са тема за обсъждане, а не за конфронтация", категоричен бе вицепремиерът.

Той обаче уточни, че темата за ромите е препъни-камък: "Най-големите спорове в коалицията са по темите за интеграцията на ромското население. На последния Коалиционен съвет преди два дни се разбрахме да влезе Законът за доброволната военна служба".

"Това обаче не са проблеми, които коалицията не може да преодолее, тъй като има нормален диалог. Да не даваме надежди от страна на опозицията, че управляващата коалиция ще се самовзриви отвътре", увери вицепремиерът.

По думите му нито един проект за модернизация на армията не е спирал заради коронавируса. Забавени били само преговорите с отбранителните фирми, които участват в процедурите за закупуване на нова военна техника, заради невъзможността за срещи и комуникация, ограничени от мерките срещу епидемията.

Каракачанов коментира и заплатите в армията: "Три поредни години заплатите на българските военнослужещи се увеличават, искам в бюджета за 2021 г. да се заложи увеличение от 10%".