Заедно с колеги от ПГ на ГЕРБ, внесохме предложения за промени в Закона за мерките по време на извънредно положение, съобщи във Фейсбук народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

От ГЕРБ предлагат при забава за плащане на задължения на частноправни субекти, длъжниците по договори за кредит, лизинг и други форми на финансиране, предоставени от банки и други кредитни институции да не се начисляват лихви за забава и неустойки, а задължението да не може да бъде предсрочно изискуемо, както и да не може да се изземват вещи на длъжниците, посочва Атанасова.

Спират се държавните субсидии за политическите партии, а от икономиите средствата се разходват само за борба с covid 19 и лечение на заразени лица.

Предвидени са изключения по отношение на процесуални и съдебни срокове, както и намаляване на санкциите в Закона за здравето, се посочва в поста на депутата.

Предстои утре народните представители да обсъдят направените предложения на заседание на Комисията по правни въпроси, което ще започне в 11.00 часа. В дневния ред на заседанието е второто четене на промените в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.