Лидерът на партия "Няма такава държава" и собственик на телевизия "7/8" Слави Трифонов излезе с остра позиция във Фейсбук след вчерашното решение на парламента политическите формации да получават 8 лева за получен глас. Въпреки че управляващите от ГЕРБ твърдяха, че държат на предложението си за 1 лев, стана така, както ДПС предвиди малко по-рано, след спешни заседания и инфарктно гласуване в парламентарната зала беше прието предложението на БСП - за 8 лева.

Ето какво написа в социалната мрежа Трифонов, който през 2016 година инициира референдум за 1 лев субсидия, но макар той да беше подкрепен от много българи, не му стигнаха процентите, не стигнаха 13 000 гласа, за да стане задължителен:

"Помните ли онзи велик филм "Опасен чар" с Тодор Колев? В него Седларов и жена му скандираха с радост: "Сго-дих-ме-се!" Защо си спомних за него? Защото днес БСП и ГЕРБ се сгодиха. А кумове са им ВМРО и НФСБ.

И за какво? За какво е тоя годеж? За пари. За нашите пари. За 8 лева субсидия на глас. Ама имало референдум, ама хората искали 1 лев на глас, ама гласували три милиона и половина души - никой не може да застане на пътя на любовта. Любовта е по-силна от всичко. Особено политическата любов.

Българските политици са доста безогледни и развратни в любовта си към парите. И това го търпим, извинете - го търпите. Какво си казвате - 8 лева нищо не са. Да, ама не е така. Вие ги избирате и те за благодарност ви обичат финансово.

Не ви ли омръзна, бе уважаеми българи? Нима думите чест и достойнство са само за Ботев и Левски?

Ако продължавате да допускате една шайка да прави каквото си иска, наистина скоро няма да има такава държава".