Това направи депутатът Антон Тодоров, четейки декларация от името на парламентарната група, след като по-рано Нинова отправи тежки критики към управляващите. 

Тя заяви, че в предизборната кампания са обещали, че са готови да управляват, а стартът им се е оказал фалстарт.

"Зам.-министър с хитлеристки поздрав и вицепремиер с майтапчийски снимки от "Бухенвалд", докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Искаме оставката на Валери Симеонов", призова лидерът на социалистите. 

В отговор Тодоров изригна:

"Днешната боркиня с корупцията г-жа Нинова би трябвало да отговаря на конкретни въпроси. Ако в България имаше съд и прокуратура, тя отдавна трябваше да е на място хладно, на място тъмно”.

По думите му тези хора е трябвало най-накрая да се извинят за престъпленията на БКП и за своите престъпления по време на 28-годишния преход.

"Г-жа Корнелия Нинова каза, че БСП никога не е участвала в приватизация и не е участвала в това, което нарича "сдружения за кражби и грабежи”. А приватизирането на външно-търговското дружество "Техноимпекс”, което само в една столица – Хараре, има активи за милион и половина? Тя, което приватизира с РМД за сумата от 70 хил. долара. Как ви се вижда? Това участие ли е в бандитска приватизация?”, попита Тодоров, цитиран от "Фокус".

По повод заявеното от БСП, че зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев - преди това депутат от ГЕРБ, е твърде млад, за да заема поста, Тодоров заяви: 

"Техен министър-председател стана на 34 години такъв и доведе до такава сполука България - визирам лицето Жан Виденов, че милиони българи излязохме на улицата и ги свалихме с камъни и дърве”, каза още Антон Тодоров.

С тона, който зададохте, искате постоянно да рушите доверието към българския парламент, заяви пък председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод атаката на БСП.

"Декларацията и тонът го зададохте Вие от ляво, защото от ПГ на ГЕРБ знаем какъв е вашият подход и бяхме готови с два вида декларация. Вие поръчахте това да бъде днес в парламента, моля бъдете коректни. Ако бяхте достатъчно коректни, градивни и се отнесете с необходимото уважение към тези хора, които днес са в залата, щяхме да имаме декларация за предстоящия празник 24 май“, каза още той.