Еврокомисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархей ще посети България в идните дни, потвърди говорителя на правителството Лена Бориславова.

Диалога с Република Северна Македония също ще е тема на разговорите с премиера Кирил Петков, предаде БНР.

"Като това, което искам да подчертая, е, че не става въпрос за ускоряване на някаква процедура, а за процедура за преговори, която отчита реални резултати. Позицията няма да се променя от това, което сме заявявали до този момент, а именно - двете държави работят съвместно, има подобрен диалог, да, това е факт, реално желание за постигане на резултати от двете страни, така че да се изчистват натрупани напрежения и конфликтни точки", заяви Бориславова.

Месец по-рано министър-председателят Кирил Петков беше на среща с Вархей в Брюксел, където заяви, че резултатите, а не сроковете са ключови в диалога с Република Северна Македония.

Върховенството на правото беше друг акцент в срещата на премиера Кирил Петков с еврокомисар Вархей. Министър-председателят акцентира върху последователната политика на кабинета за нулева толерантност към корупцията и за фундаментална реформа на съдебната система.