Евродепутатът Ангел Джамбазки и общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера коментираха в парламента убийството в Ботевград на избягалият от затвора Владимир Пелов. Според двамата в МВР има сериозен дисбаланс.

Недокомплектът на МВР и празнотите в работата на правоохранителните и правораздаващите органи застрашават живота и здравето на българите. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки по време на брифинг в Народното събрание.

Джамбазки обърна внимание, че издирван престъпник убива престъпник, който трябва да излежава присъдата си. Той настоя полицейските служители да бъдат там, където трябва, а не да охраняват събития на хора, които са решили да ни натрапят своите различия. "Не се интересувам от личния живот на никого", коментира Джамбазки.

Общинският съветник в СОС от групата на Патриоти за София" Карлос Контрера допълни, че ако трябва да се сравни прайда и вчерашното събитие в Ботевград, има дисбаланс и лоша преценка на ситуацията в силовото ведомство.

Издирван престъпник, който трябва да излежава присъдата си, съвсем очевидно е, че недокоплекта на МВР и празнотите в  правоохранителните органи застрашават живота и здравето на българските граждани и това трябва да бъде променено.