Убийство е извършено в центъра на Ботевград, друг мъж е тежко ранен. От МВР съобщават, че около 23 часа снощи е подаден сигнал за тежък инцидент в центъра на града. Към мястото веднага са насочени полицейски екипи. Установено е, че един мъж е прострелян и е починал, друг е транспортиран за лечение в болница.

На мястото на инцидента е започнал оглед. Продължава работата за изясняване на всички факти и обстоятелства по случая, съобщиха от МВР.

Убитият е избягалият затворник Владимир Пелов, потвърдиха пред ДИР.бг източници от МВР.

Мъжът, който е ранен е закаран в "Пирогов". Според първоначалната информация той е Марио Панчев с прякор Дебелия. Той е в много тежко състояние, с две прострелни рани в корема. Бил е опериран , има вътрешни разкъсвания, съобщиха от болницата

Тази сутрин процесуално-следствените действия продължават. С металдетектор се издирват куршумите от престрелката, които са поне 8 или 9. Намерени са три оръжия, две в района на стрелбата.

По първоначална информация двамата са се изпокарали, заради жената на Пелов и са стреляли един срещу друг.

Припомняме, че Владимир Пелов избяга заедно със съучастника си Радослав Колев през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната. А на 2-ри юни в Ботевград бе проведена полицейска акция в търсене на избягалия затворник.

"В събота беше направена поредната полицейска операция по издирването на Пелов. Беше получен сигнал, че Владимир Пелов се укрива на територията на изоставена постройка в центъра на Ботевград. Лицето обаче не беше установено", коментира Христо Терзийски от Главна дирекция "Национална полиция".

Пред bTV кметът Иван Гавалюгов изрази учудване, че Владимир Пелов е пребивавал в града, а още повече, че се е скарал с Марио Панчев, защото са били приятели. "Учуден съм, че след като е издирван с международна заповед за издирване Пелов се е разхождал по главната улица на града", каза Гавалюгов. Той каза, че не знае от колко време Пелов е пребивавал в Ботевград. Но уточни, че разпрата е станала в близост до Историческия музей, на който има поне 7-8 камери.

Кметът заяви за раненият Панчев, че няма информация за легалните му доходи, но го познавал. Като ученик спортуваше, в града се знае, че се занимава с лихварство, имал присъда и за грабеж.

Кметът изрази съмнение, че Пелов и Панчев са се скарали заради жена.

От МВР съобщиха, че подробности за тежкия инцидент, ще бъдат дадени на брифинг в Съдебната палата в 9,30 часа. На него ще присъстват старши комисар Георги Григоров, директор на ОДМВР - София и Наталия Николова, окръжен прокурор на София - област.