"Като идвахте у нас, не бяхме терористи - вие сте съучастници тогава и наказанието е едно и също" - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира отказа на "Има такъв народ" от лидерски дебат преди изборите. Днес зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов отхвърли възможността за подобен сблъсък с думите: "Американците с терористи не преговарят, ние - също".

В срещата със симпатизанти във Варна, излъчвана пряко в профила на експремиера във Фейсбук, той разказа за отношенията си със Слави Трифонов в миналото:

"Вие знаете ли когато ме е водил в Учиндол да се изфука пред майка си и сестра си, че сме приятели - заедно с жените си бяхме, аз го возех? Майка му и сестра му - прекрасни хора. Единственият спор, който сме водили кой е от по-бедно семейство. Аз от Банкя, той от Учиндол. Тогава той знаеше ли ме кой съм? Ходихме си по рождени дни, кина, ресторанти... години наред. Какво ви става, бе, хора? Като идвахте у нас, не бяхме терористи. Значи сте съучастници и наказанието е едно и също!"

 

Лидерът на ГЕРБ се разгневи за случващото се с АМ "Хемус". "Аз не мога да повярвам, че може да са спрели парите за "Хемус", които ние осигурихме. Тя е важна за Шумен, Търговище, Габрово. Ако има гражданско общество, още утре трябва да излязат... Ако това за Хемус е вярно, недейте да спите. Не стойте и не ги гледайте", призова той. И предупреди: "Без "Хемус" никога нищо няма да се случи за Северна България. Колко пъти казвах, че никога не е имало проект за "Хемус" и само ГЕРБ ще го направи. Една част е готова, сигурно им е неудобно да отидат и да откриват".

Борисов подчерта, че за 10 години България е достигнала 120 млрд. БВП, с 90% ръст. "Да видя какво друго ще направи Слави, ако го вдигне с 30%, шапка му свалям", каза той.

Снимки: Фейсбук профил на Бойко Борисов

Бившият премиер припомни, че само преди година държавата и светът бяха в ужас какво ще се случи заради коронавируса. "А сега ми говорят за Харвард, но за ковид кризата това никъде не се учеше. С това ставах и с това лягах - колко са оздравели, починали и са в болници. Обиколих Европа, благодарение на Урсула, Меркел, Макрон в България има 3 милиона ваксини и са от всички най-добри одобрени от европейската агенция по лекарствата. Но те убиха ваксинационния план, а "Делта" и южноафриканският вариант са тук и ще ни удари с жестока сила", изрази притеснение Борисов.

Той разкритикува служебния кабинет, че няма градация по отношение на ваксините и борбата с пандемията. "Лято, море и никой не го интересува, а ваксините вече ще са с изтекъл срок на годност. Доколкото разбрах, те са и отказали да внасят ваксини. Какво мисли Европа? Че Бойко орева всичко за ваксини, а сега не правят нищо. И през тази криза преведохме страната без да нарушим в цялост икономиката и строителството. Учителите се справиха прекрасно с интернет образованието", заяви той.

Борисов похвали лекарите и здравните служители. "Медицинските работници - това е нашата армия, защото идните две години ще бъдем във война. Аз обикалях болниците и видях как тези хора не мръднаха. Никъде в Европа нямаше маски, облекла, всичко си произведохме. И те искат да ни изчегъртат!", възмути се бившият премиер.

По отношение на предстоящия вот, Борисов попита ЦИК какво пречи да се броят и талончетата в урните. "Машината изкарва 100 гласували ние искаме да видим, че и в урната са толкова. Какво ви пречи да броите машините, а ако искаме да обжалваме, какво ще обжалваме?! Те искат както Мадуро открадна изборите и тук да го направят. Единственият президент, който подкрепи Мадуро, беше точно Радев", заяви Борисов.

Коалиция ГЕРБ-СДС ще се яви на изборите на 11 юли с бюлетина номер 5

Агитационен материал на ГЕРБ-СДС

Купуването и продаването на гласове е престъпление