"Наши естествени поддръжници са всички противници на тоталитарното комунистическо ляво, което продължава да се преражда в задкулисните олигархични кръгове, дърпащи конците и на настоящия ляв кандидат. Възможностите са само две: да позволим България да се върне в мрачното минало на идеологическите лъжи и подчинението на чужди интереси или с гласовете си да направим така, че тя да остане там, където е нейното достойно място - сред свободните европейски народи."

Точно тези две възможности включи в изявление днес и кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, като добави, че ще се бори "непоколебимо за независима и просперираща България в обединена Европа!"

Първата възможност, според Цачева, води "към международна изолация, замразяване на европейски фондове, корупция, партизанщина, бедност и всички беди, които БСП причинява на България всеки път, когато се добере до властта".

Втората възможност, според нея, е България да става все по-силна, все по-стабилна и просперираща, като остане в семейството на развитите европейски държави.

Ще търсим подкрепа от всички граждани, най-вече от тези, които нямат представители на втори тур, каза снощи Борисов. Но той бе категоричен, че ако ГЕРБ загуби балотажа, "отиваме на предсрочни избори, излизаме от управление".

АНКЕТА: За кого ще гласувате на балотажа?