Борисов е говорил пред над 100 младежи от страната по време на традиционния зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански, съобщиха от пресцентъра на партията.

Вижте Борисов сред младите гербери >>

На срещата той е заявил за премиера, че не може "един псевдофинансист" да спре пенсионната реформа, която правителството на ГЕРБ започна, без да се посочи какво ще се промени, за да бъде решен проблемът с дефицита на пенсионната система.

"Орешарски не е никакъв експерт. Пропагандата на БСП и ДПС го изкара такъв. Той провали България и като финансов министър, и като премиер. Местан и Доган ще изхвърлят Орешарски като един парцал, и тогава ще кажат, че БСП и ДПС нямат нищо общо с катастрофата. Ще кажат, че са се доверили на един експерт, но се е оказало, че не е експерт и ще го хвърлят на кучетата, както хвърлиха Сидеров“, е заявил бившият премиер.

Той вече каза, че Доган е "хвърлил на кучетата" Сидеров с информацията и снимките за негови луксозни пътувания. Целта била "Атака" да бъде заменена с друг политически проект.

Колко години Доган е мандатоносител и управлява България? Истината е, че в момента Българя се управлява от Доган. Аз не хваля Доган, но казвам истината“, е заявил още Борисов днес пред младежите.

По думите му в страната има тотална медийна забрана да се говори. Медиите "скъсали" Цветанов от писане, а Христо Бисеров изчезнал, въпреки че беше
зам.-председател на парламента.

"Хиляда пъти са ме питали какво ще правя с Цветанов, а колко пъти отидоха да попитат Доган знае ли какво е правил Бисеров?“, е попитал риторично лидерът на ГЕРБ.

По думите му еврокомисарят е хванал за ухото Орешарски и го е изхвърлил от масата за преговорите, като му е казал, че ЕК ще преговаря вместо нас за "Южен поток".

Това е дипломатичният език на ЕК, но на български това означава: „Марш оттук, некадърнико!“. Няма по-ясен начин ЕК  да каже, че това правителство е некадърно“, е казал бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ и днес е коментирал как рейтинговата агенция "Стандарт енд Пуурс" е опровергала твърдението на Местан от Боровец, че това е най-стабителното правителство на България.

Дълговете, които трупа правителството, ще доведат България до криза в началото на 2015 гАко през май 2014 г. няма предсрочни избори, катастрофата е неизбежна", е заявил още Борисов. 

Междувременно министърът на икономиката Драгомир Стойнев коментира, че за първи път кредитна агенция си позволява чисто политически коментар.

Накрая Борисов е дал обещание пред младите си последователи:

"Обещавам ви, защото усещам пулса, на следващите избори много ще ги бием и много ще ги боли. Ще гледат вечерта и няма да разбират какво е станало".