Премиерът Бойко Борисов публикува в профила си във Фейсбук съдържанието на листа с финансови показатели, който вчера извади от вътрешния джоб на сакото си при гостуването си в Шоуто на Слави. Цитирайки цифрите, написани на бележката, той искаше да опровергае обвиненията на опозицията за лошо управление на страната.

Ето какво написа Борисов в социалната мрежа:

"Това са основните показатели на страната след мандата на БСП, които снощи оставих в студиото на Шоуто на Слави (Slavi's Show). Цифрите, говорят сами по себе си. През 2014 г. средната работна заплата в страната е била 822 лева, а през третото тримесечие на настоящата година достига до 1106 лева. Коефициентът на безработица преди 5 години е бил 11,4,%, но непрекъснато намалява и в момента е 5,4%. През 2014 година минималната работа заплата в България е 340 лева, на този етап е 510 лева, а в новия бюджет сме заложили тя да достигне до 560 лева. Затова трябва да продължим с работата. В името на всичките ни избиратели и всички български граждани, които искат силна държава".

Снимка: Официален профил във Facebook

По-рано днес премиерът пусна още един статус, свързан с участието му в предаването. В него той отново заяви, че твърденията за "катастрофален срив на инвестициите" е по-скоро непознаване на данните и цитира последните официални показатели.

Така Борисов отвърна на поредната критика на президента, дошла около полемиката за евентуална тяхна среща.

"Среща ще има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме четиригодишната програма на кабинета "Борисов" 3, която изведе хората на улиците?, заяви Румен Радев преди дни.