Премиерът Бойко Борисов се обърна към опозицията с препоръка да не злослови срещу България, "защото те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях". Той каза това при откриването на завод за авиочасти на френската група Latecoere край Пловдив.

Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Напоследък чувам разни приказки от опозицията, че администрацията била непрозрачна. Да дойдат и да питат тук чужденците. Виждате на всяко откриване посланици, гости и собственици благодарят за работата на местната и държавната власт. Досега никой не се е оплакал, подчерта премиерът.

Той добави, че с построяването на десетки предприятия безработицата пада, в момента е стигнала рекордно ниските нива от 5,5 на сто. Според Борисов с тези заводи ставаме по-независими от европейските фондове.

А на фейсбук страницата си премиерът написа: "Присъствах на откриването на завод за самолетни части в Пловдив. Френска компания е инвестирала в изграждането му 11 милиона евро и ще наеме на работа близо 200 души. Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери ("Пантер" и "Кугър"), вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България да има производство".