Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази тревогата си от постоянния обстрел на АЕЦ "Запорожие" в Украйна и от липсата на адекватни мерки от страна на Европа.

"Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен - не ме е страх. Но истински ме е страх как наивно и моите колеги от Европа, а особено от съседните ни държави, се отнасят към ядрената централа "Запорожие". Трябва такъм шум да вдигнем за тази централа... Да отиват в НАТО, ООН, Брюксел. Тази централа трябва веднага да я поставят под особена охрана", заяви Борисов на среща със симпатизанти в Шумен.

Той сравни заплахата от ставащото край централата с потенциален "Чернобил". "И до днес сме първи по онкозаболявания в Европа. Как няма да сме първи, като манифестирахме под ядрения облак", каза той.

"За нас ще е без значение кой ще е виновен след това. Ако аз управлявах, нямаше да се махна от Брюксел, докато няма решение", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

"Те си играят с нашия живот - на руска рулетка къде ще падне ракетата. Аз умолявам и Радев, и Гълъб Донев да положат усилия. Ние ток и храни произвеждаме. Аз не съм страхлив човек, но от това ме е страх. И те си играят.

"Корнелия Нинова заявява, че трябва да се отдръпнем от подкрепата за Украйна и от "продължаващото подклаждане на конфликта с нови сили и въоръжение"?! Нейната партия част от Европа ли е? Всички сме в опасност от тази война", коментира изявлението на лидерката на БСП Борисов.

Той не се съгласи с идеята на лидера на ДБ Христо Иванов президентът да събере КСНС заради ескалацията в Украйна.

"Христо Иванов настоява президентът Радев да събере ръководствата на политическите сили от 47-то Народно събрание... "Да, България" искат Радев да обере пешкира", заключи той. Борисов добави още, че консултативните срещи при президента и назначените от него министри нямат широка легитимност.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли твърдения, че изоставената магистрала "Хемус" е била строена незаконно.

"Ние сме строили по закон, но имаше един Рашков, който обясняваше за някакви чували с пари. И чакаме и досега да ги покаже. И да покаже кои са хората, които съм "изял". Но не може - те са си живи и здрави хората", каза още Борисов".

Той отново атакува бившите управляващи, че го критикуват, но самите те не са осъществили нито един проект.

"Промяната" се опитваха да ме унижат с повтарянето на опорката "Борисов хвърля пари през джипката". Но при Борисов всички кметове и общини, без значение от партийната си окраска, получаваха средства от правителството. При "промяната" няма нито един инфраструктурен проект!", констатира лидерът на ГЕРБ.

"Ще цитирам Гари Каспаров, който каза: "ГЕРБ е единствената партия, която има правилна позиция - и за мира, и за войната". Не сме перфектни, но измъкнахме страната от няколко кризи. ГЕРБ има решения", обобщи Борисов. Той прогнозира, че ако "промяната" на ДБ, БСП и ПП" направят правителство, то ще изкара едва няколко месеца. Те ни вкараха в дълг, който расте всеки ден. И тези пари трябва да ги върне народът", заключи Бойко Борисов.

Снимка: ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!