"ЕС положи много усилия и време по сделката за излизане на Великобритания и си свърши работата. Сега трябва да сме готови на сценарий сделка да няма". Това коментира премиерът Бойко Борисов на фейсбук страницата си по повод отхвърлената сделка за Брекзит от британските депутати вчера.

Сделката бе договорена между Тереза Мей и Брюксел. Срещу сделката гласуваха 391 депутати. За сделката на Мей гласуваха 242 депутати. Днес предстои депутатите да гласуват дали Обединеното кралство да напусне ЕС на 29 март без сделка. Ако и този вот не успее, тогава в четвъртък ще гласуват за отлагане на Брекзит.

Коментарът на министър-председателя Бойко Борисов бе публикуван преди работното му посещение в Азербайджан. По време на визитата си на 13 и 14 март в Баку българският премиер ще участва в Седмия глобален бакински форум, организиран от неправителствената организация - Международен център "Низами Генджави". Фокус на дискусиите на събитието ще са ролята на големите сили в промяната на глобалната политика - Китай, САЩ, Русия и ЕС, както и предизвикателствата пред устойчивото развитие.

В рамките на работното си посещение в Баку премиерът Борисов ще се срещне с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Във водената от министър-председателя делегация е министърът на енергетиката Теменужка Петкова.