Това заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев, който пристигна в града, за да участва в заседание на Областния съвет на БСП в качеството си на варненски депутат, съобщи местният вестник "Народно дело".

Червеният лидер заяви, че е посетил Гуцанов в дома му, където той е под домашен арест, след като бе арестуван при спецоперацията на МВР с кодово име "Медузите" на 31 март т.г. По думите му бившият председател на местния парламент се възстановява.

Всички вече видяха политическия характер и на обвиненията, и на действията при задържането на Борислав Гуцанов. Ако някой се е съмнявал, това стана ясно, след като два месеца го държаха в ареста без никакви следствени действия, колкото да овладеят Общинския съвет, за да се готвят за изборите“, коментира Станишев.
Попитан дали ако бъде оправдан, Гуцанов може да е следващият кандидат-кмет на социалистите, лидерът на БСП отговори: „Всички варианти са възможни.“

Бившият председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов и бизнесменът Даниел Славов - Дидо Дънката са разследвани за това, че заедно с бившите вече прокурист на "Градски транспорт " ЕАД Пенчо Пенчев и главна счетоводителка Йоанна Иванова, през периода от 2003 до 2007 г., са участвали в престъпна група, сключвала неизгодни сделки за автобуси за градския транспорт, за да се облагодетелстват.

Междувремнно съдът във Варна отмени днес мярката за неотклонение на Пенчев от домашен арест в парична гаранция от 10 000 лева.
Преди три седмици Дънката бе освободен от ареста срещу огромната сума от 100 000 лева.