Славов, който бе задържан при операция "Медузите" във Варна заедно с вече бившия председател на Общинския съвет Борислав Гуцанов, ще бъде пуснат на свобода, след като внесе сумата от 100 000 лева, предаде БГНЕС.

На днешното съдебно заседание прокуратурата настояваше Славов да заплати 200 000 лв., тъй като е крупен бизнесмен, но съдът не се съобрази с желанието на държавното обвинение.

На 28 май Варненският окръжен съд промени мярката за неотклонение на Даниел Славов от задържане под стража на парична гаранция, като магистратите сметнаха, че той няма да се укрие, тъй като е работодател на повече от 1000 души. Към съдийските аргументи беше прибавен и фактът, че останалите трима обвиняеми - Борислав Гуцанов, счетоводителката на Градския транспорт във Варна Йоанна Иванова и шефът на общинската фирма "Автотранспорт" Пенчо Пенчев, вече бяха пуснати под домашен арест. 

Всички те са обвинени, че през периода от 2003 до 2007 година са участвали в престъпна група, участвала в незаконни сделки за автобуси на градския транспорт във Варна, като са превишили властта си и лично са се облагодетелствали.