Учениците от 6-ти до 12-ти във всички училища на територията на община Пловдив преминават към обучение от разстояние в електронна среда от 11 ноември до 22 ноември включително. Това реши след заседание Областният кризисен щаб в Пловдив.

В останалите общини - 17 от област Пловдив, учениците ще учат присъствено, като директорите са задължени да спазват всички указания, разписани от Министерството на образованието и науката, съобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

На 23 ноември всички ще получат указания как да се върнат в училищата, поясни Иванка Киркова, началник РУО-Пловдив. Тя уточни, че това решение се отнася за 56 училища на територията на община Пловдив.

Дали по-малките ученици да преминат към онлайн обучение остава решение на директорите на училищата, уточни тя.

Към вчера на община Пловдив има карантинирани 137 учители и 18 паралелки. Заразените и карантинирани ученици са 1054, каза още Киркова. 

Останалите мерки, определени в областта, остават в сила, съобщи още Дани Каназирева. Затворени остават вечерните заведения, както и определеното работно време и вечерен час за другите заведения. В сила е препоръката при възможност да се обособи зелен коридор за клиентите над 65 г. в хранителните магазини. Остава да действа и забраната за посещаване на молове от непълнолетни без придружител.

Имаме нужда от доброволци в болниците, призова още Каназирева.