Петнайсет пивовари (13 български и двама чуждестранни) превръщат Пловдив в бирена столица на 22 и 23 юни - по време на "Две-три бири фест", съобщиха от пресцентъра на общината.

Третото издание на фестивала за крафт пиво акцентира върху микропивоварството. Събитието ще се състои на една от централните локации в Града под тепетата - границата между "Капана" и главната улица. Участниците са както познати от предишните издания, така и съвсем нови за формата изложители. Двете чуждестранни пивоварни представят бири, които не са предлагани досега у нас.

Двата фестивални дни са разделени тематично, като първият е изцяло посветен на пивото и ще завърши с прожекция на филм за американската крафт култура на пивото. Киното под звездите се организира с подкрепата на посолството на САЩ. В неделя акцентът е върху консумацията на бира в приятна градска среда и ще предложи паралелни забавления и турнир на още една локация в "Капана".

"Две-три бири фест" е част от Културния календар на община Пловдив и е в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата-2019.