Сигналът за бягството е подаден вчера след 18 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Затворникът Георги Т., по- известен като Жоро Манджата, е обявен за общодържавно издирване.

Мъжът бе задържан преди месец, след като бе спипан да продава амфетамини до Строителния техникум в Пловдив, припомня "Трафик Нюз". След ареста се оказало, че Георги Т. има влязла в сила присъда за разпространение на наркотици, но се е укривал и е бил обявен за национално издирване.

Манджата многократно е лежал в пловдивския затвор за пласьорство на дребно. Освен това той е наркозависим.

Георги Т. е излежавал присъдата си в затворническото общежитие "Хеброс". Работел е на външен неохраняем обект и вчера не се е прибрал след работа. Полицията го издирва.

Преди година 32-годишният Тома Ендрев, излежаващ присъда за убийство, успя да избяга, докато бе ескортиран само от един надзирател и без белезници от затворническото общежитие към пловдивския затвор. Той бе обявен за издирване и задържан 5 дни по-късно в квартирата на бившия затворник Мариан Пенев на пловдивската улица "Телериг".

Владимир Пелов, осъден на 30 г. затвор, и Радослав Колев, който излежава присъда от 26 г., избягаха миналия вторник от централния Софийски затвор, след като преодоляха съпротивата на 3-ма надзиратели, заплашвайки ги с нож и пистолет и стреляха 3 пъти. До момента те не са заловени.