Иван А., на 32 г., и Янко З., на 31 г., ще бъдат съдени за това, че в съучастие са отнели чужди движими вещи от другиго, като употребили сила и заплашване. Иван А. е извършил това  при условията на опасен рецидив - след като е бил осъждан няколко пъти на затвор за умишлени престъпления, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 31 октомври 2016 г., около 20 часа, пострадалият Д.С. отишъл с личния си автомобил на бул. „Цариградско шосе“ в Пловдив, в района на паметника „Скобелева майка“, за да си намери проститутка. След автобусната спирка, близо до парк „Ботаническа градина“, той видял жена, която махала на автомобилите, и спрял. Двамата провели разговор и тя поискала 20 лева за сексуални услуги. Той се съгласил.

През това време, Иван и Янко били наблизо и чули разговора. Първият бил неин брат, а с втория живеела на съпружески начала. Двамата я придружавали, „за да я пазят“ и да вземат парите, когато клиентите й платят. Клиентът и жената влезли във вътрешността на парка с неговия автомобил, където той й дал 20-те лева.

Малко по-късно обаче обвиняемите се приближили към колата и застанали до двете предни врати. Те казали на пострадалия, че трябва да им даде пари, защото извършвал полов акт без презерватив. Предупредили го, че няма да го пуснат да си тръгне, ако не им плати. Той се опитал да отвори вратата, но не успял, защото двамата не му позволили. Поискали му 80 лева, като го заплашили, че ако не получат парите, ще му счупят зъбите.

Първоначално пострадалият им дал 60 лева, но двамата не се отдръпнали. Искали още 20 лева. През това време проститутката стояла в автомобила. Когато двамата обвиняеми получили още 20 лева, освободили клиента и се прибрали в дома си.

Той обаче се обадил в полицията. В хода на разследването сумата от 80 лева му била върната. Иван и Янко са признали вината си и им е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Те вече са в Пловдивския затвор.