И вторият PCR тест на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов е отрицателен. Това съобщиха той в профила си в социална мрежа. Резултатът е станал известен тази вечер. Министър Ангелов е добавил, че ще остане у дома си до 2 ноември, когато изтича карантината му.

Тя беше наложена на 23 октомври. Министърът на здравопазването бе първият от контактните с премиера Бойко Борисов, който обяви, че самоизолира.

Същевременно журналистът и водещ на предаването "120 минути" по bTV Светослав Иванов съобщи, че е е положителен за коронавирусна инфекция.

"След леко неразположение вчера, днес официално се присъединявам към отбора на борещите се с Covid-19. Влизам в тази среща с лека отпадналост, но силна вяра, че всичко ще бъде наред. Пожелавам го на всички, които в момента се лекуват", написа в профила си във Фейсбук Иванов.

И продължи: "Вече се запознахме, в следващите дни ще се опознаем и после ще се разделим по живо по здраво. Защото ще се зареждам с положителна енергия от карантинираните ми момичета. Ще е красива и весела карантина, убеден съм. Започвам да се обаждам лично на всички, с които съм имал контакт в последната седмица. Дано сте здрави, приятели! Прегръщам ви! И спазвайте правилата, защото не е време за компромиси".