Месец преди да започнат големите развлекателни формати на телевизиите зрителите гледат предимно новините и актуални предавания, турски сериали, филми и "Шоуто на Николаос Цитиридис". Това показват данните на ГРАБ, компанията за предоставяне на рейтингови данни, за януари.

Най-обсъжданото предаване в началото на тази година - "Шоуто на Николаос Цитиридис", направи летящ старт и почти 1 милион зрители, а водещият продължава да е сред най-коментираните имена от телевизията.

Снимка: БТВ

Шоуто привлича средно над 30% от цялата ТВ аудитория през януари, а впечатление прави нарастващият интерес от страна на младата публика. Близо 34% от зрителите на възраст 18-34 г. са гледали "Шоуто на Николаос Цитиридис" миналия месец.

Горещите събития от страната и света през януари предопределиха силния интерес към новинарското съдържание. bTV затвърждава водещата си позиция по гледаемост и за новинарските емисии, и за актуалните предавания.

Близо 1,05 милиона зрители са проследили bTV Новините в 19 часа в месеца, в който се разрази кризата с водата в Перник, задържането на Нено Димов, разследванията за трансграничния превоз на чужд боклук у нас и обвиненията срещу Васил Божков. Зрителите проследиха най-значимото международно събитие миналия месец - Брекзит, чрез цялостно отразяване в каналите на bTV, включително с изнесен водещ и живи връзки от Лондон, Брюксел и Лондондери.

Снимка: БТВ

bTV Репортерите също събират милион зрители през януари със силни теми, сред които разследването на Марин Николов за горските заменки, на Мария Ванкова за разликата в цените на онкомедикаментите за частните и държавните болници, на Десислава Ризова за проекта Камчия и др.
Снимка: БТВ

Зрителите си през януари увеличава и предаването "120 минути", които достигат средно до почти 800 000. Всичко това е благодарение и на серията от ексклузивни гости. Само за месец пред водещия Светослав Иванов застанаха бившият агент на ЦРУ Робърт Беър, шейх Ал Лийм от Обединените арабски емирства, Питър Сейдж - милионерът, попаднал в затвора, и много други ексклузивни гости.

Традиционно силен интерес отбелязват и всекидневните флагмани в публицистиката на bTV "Тази сутрин" и "Лице в лице".
Снимка: БТВ

На обичайно много висок интерес се радват и турските сериали, като начело по гледаемост е "Завинаги", а в топ 5 е още "Вътрешен човек".

Снимка: БТВ


Снимка: БТВ