В 21.10 ч. на телефон 112 е получен сигнал от Филиала за спешна медицинска помощ в Златоград, че на рудник „Ерма река” в златоградското село Ерма река е станала трудова злополука.

При извършване на товарна дейност в участък „Андрово” са затрупани двама миньори - 43-годишен мъж от село Аламовци и 49-годишен мъж от Златоград.

По-възрастният работник е починал на място, а другият е настанен в МБАЛ-Смолян, с множество контузно охлузни рани, но без опасност за живота.

"Починалият е багерист. Натоварил и изведнъж изригва рудата и го затиска между вагоните и почива на място. А другото момче, което е помощник, те в рудника винаги са двамата на работно място, е затиснат, само краката му, с рудничен скален материал. Снощи в 23 часа го изкарахме", разказа пред БНР кметът на селото Зарко Хаджиев.

Екип на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” е оказал съдействие на минно-спасителната група и медицинските екипи.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при Районно управление „Полиция”-Златоград, за случая е уведомена Окръжна прокуратура – Смолян и е образувано следствено дело.