Проливен дъжд, придружен с гръмотевици, вали в Бургас и района. Духа и силен вятър. Пътищата са мокри и хлъзгави, видимостта е намалена заради проливния дъжд, предаде BulFoto.

Снимка: Булфото

Блокирани пътища, забавяне в графика на автобусите, паднала изолация - за такива щетите след "невижданата тропическа буря", която започна в 16:55 часа, съобщи "Флагман".

Ураганният вятър събори огромни клони от дърво върху заведение за бързо хранене на главната улица "Александровска", съобщи пък "Бургасинфо".

"За щастие точно в този момент нямаше хора на мястото, където се строполиха", коментираха очевидци, според които мълния е разцепила друго дърво. По време на бурята, която бе придружена и с градушка, токът на ул. "Александровска" спря.

Вятърът "обели" топлоизолацията на бл. 76 в бургаския ж.к. "Славейков". Част от нея е паднала върху паркирани в близост автомобили.

Във вторник и сряда ще остане със значителна облачност. С прекъсвания краткотрайни валежи ще има над цялата страна. Температурите утре ще са от 22, 23 по местата с повече валежи и високите полета (за София до около 20, 21 градуса) до 28, 29 на места в низините. В сряда ще бъдат в интервала от 24 до 29 градуса.

Снимка: Булфото

От четвъртък температурите ще се повишават, а преваляванията от краткотраен тип ще бъдат локализирани предимно във и около планините, а в низините ще бъдат само на отделни места. В София краткотрайни валежи с различен интензитет, главно в следобедните часове, ще има почти до края на седмицата.