Минути след 16 часа е получен сигнал за смъртоносно прострелян мъж в сградата на "Главпроект" на ул. "Александър Жендов" 6, съобщиха от  пресцентъра на МВР.

Незабавно пристигналият екип криминалисти от Първо РПУ, което се намира на метри, е задържал на място извършителя на престъплението - мъж на 79 години. Той е пенсионер, който е притежавал законен пистолет. По неофициална информация на "Труд" мъжът е бивш военен. 

Медицински екип е установил смъртта на убития, който е бил прострелян в сърцето и е починал на място. Изяснена е самоличността му - 67-годишният Александър Василев, известен геодезист и проектант, който се занимавал със земеразделяне и работил по проекти. Не се потвърждава обаче съобщеното от медии, че той е бил криминално проявен.

По непотвърдени данни става дума за скандал между двамата мъже, вероятно за пари. Това е станало в офиса на фирма „Euro Alliance Engineering”, предаде „Фокус”.  

След като дежурна оперативна група на СДВР извърши оглед на местопрестъплението, трупът беше изнесен, а белокосият убиец отведен в полицията. Той беше с боси крака, увит в одеяло и с превързана глава. По бинта личаха следи от кръв. Има версия, че е опитал да се е самоубие след убийството, пише "24 часа".

Полицията изяснява обстоятелствата около убийството.