На 4 юни част от тротоара на булеварда пропадна в района на завод “Витоша“, където се строи продължението на метрото. Стар канал, неизползван от години, отворил кратера.

На мястото на второто пропадане снощи дойдоха екипи на звеното за аварийни дейности на Столична община, кметът на район Лозенец Любомир Дреков и полицията, съобщи пресцентърът на Столичната община.

Засегнат е участък от тротоара и пътното платно на бул."Черни връх" до този, който се отвори в началото на месеца към тротоара. Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска сутринта на място на терен да бъдат експерти от "Метрополитен", "Софийска вода" и "Топлофикация" и да започнат обследване на целия участък.
 
Екипи на фирмата изпълнител е започнала укрепване на засегнатия участък още снощи и тази сутрин тя бе запълнена напълно. Кметът ще поиска да бъде извършена и външна експертна проверка на обекта от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

След първото пропадане на терена директорът на Метрополитена определи случилото се като "съпътстващо неприятно явление в тунелното строителство".

На 7 април имаше подобно хлътване на участък между булевардите "Брюксел" и "Христофор Колумб".