Не е достатъчно просто да даряваш някакви средства, а трябва да даряваш сърце, надежда и да споделяш време, идеи, труд, да правиш обществото ни по-съпричастно към идеята за една по-хуманна и по-модерна България. Това каза президентът Румен Радев, който беше домакин на церемонията по връчването на тринадесетите годишни награди "Най-голям корпоративен дарител".

Конкурсът на Българския дарителски форум отличава компаниите в страната, които устойчиво и прозрачно подкрепят значими за обществото инициативи и каузи.

"Даряването е осъзнат акт на ангажираност към обществото, който се възпитава", коментира държавният глава.

Радев отбеляза голямата роля на местното дарителство, защото по думите му има ефект, когато бизнесът, гражданите и общината работят заедно за обществено значими цели.

Затова той благодари както на дарителите от бизнеса, така и на местната власт, където я има силна, отговорна, отворена към интересите на гражданите.

"Само когато осъзнаем, че държавата, бизнесът и гражданите имат общи цели и работят заедно, тогава ще видим и тази България, в която искаме да живеят нашите деца", подчерта държавният глава.