Комисията по младежта и спорта на Столичния общински съвет (СОС) отхвърли предложението за финансиране на ремонта на стадиона на "Тигрите", както е известен тимът, със средства от Специализирания общински приватизационен фонд. По-късно на комисията по бюджет и финанси то беше оттеглено от вносителите.
Предлага се с 510 000 лв. да се направят трибуни с 1200 места и козирка.

Помолих кмета на София г-жа Фандъкова да помоли общинските съветници да извадят от дневния ред на общинската сесия точката, в която е включен ремонт на стадиона в Бистрица, обясни по-късно премиерът Бойко Борисов пред "Фокус".

Министър-председателят искрено съжалявал, защото Бистрица ще остане без модерно спортно съоръжение.
"Но не искам да се правят спекулации, че ремонтът се прави, само защото аз съм картотекиран в местния футболен отбор. Отборът е достатъчно силен, дори когато играе при тези условия. Боли ме, като се правят спекулации, защото в действителност направихме много за развитието на спорта и спортната база в страната”, призна премиерът.

По време на заседанието на комисията на СОС секретарят на приватизационния фонд Бойко Секиранов обясни, че с финансирането на ремонта ще се осигури спортна база и за съседните населени места и даде за пример откритата спортна зала в кв. "Челопечене".

Общинският съветник от БСП Альоша Даков обаче опонира, че проектът не може да се подкрепи, защото няма анализ "дали това е обектът, който е най-належащо да се финансира с половин милион лева", предаде БТА.

Това е вторият етап от проекта за ремонт на стадиона на "Тигрите", а решението е взето през 2008 г. През 2009 г. са отпуснати 90 000 лв. за ремонт на терена и строеж на лекоатлетическа писта около него.