Вчера от вътрешното ведомство съобщиха, че старши комисарят е преназначен като началник група в друго направление на дейност и в друго населено място във връзка с приключена проверка и незадоволително състояние на управлението на областната дирекция.

От МВР подчертаха, че преназначаването на 46-годишния Газибарски няма връзка с резултата от дисциплинарното производство и уволнението на младшия инспектор Цветан Благоев, който разпространи скандалния запис с вече бившия директор на охраната в АЕЦ "Козлодуй" Пешко Караджов.

Всички хора са излезели в подкрепа на Газибарски, който доказа, че с твърдата си ръка полицията може да бъде близо до хората”, каза една от протестиращите.

По думите ѝ страхът вилнее навсякъде и Враца ще се превърне основен герой във всички крими хроники, докато за две години, отстраненото в момента ръководство е успяло да върнало доверие и се е справило с битовата престъпност.

В същото време синът на Димитър Газибарски – Петър написа в личния си профил във Фейсбук, че зад отстраняването на баща му стоят „една фалшива медия, с група престъпници, със странно скалъпен и завъртян несъответстващ на истината случай, който е буквално пародия на действителността, успяха да смажат полицията във Враца".

Младият мъж се обърна към премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Валентин Радев и главния секретар Младен Маринов, като ги призова да върнат баща му на поста директор.

Аз познавам добре баща си той е истински мъж на честа, доблестен, от 23 години се е борил с престъпниците в нашият град, тръгнал е от патрулен полицай с много премеждия до стъпалото за заслужената му длъжност като Директор, винаги е готов да отстоява позициите си в името на справедливостта.... ГРАДЪТ НИ Е ШОКИРАН И ВЪЗМУТЕН от случващото се. Защо добре свършената работа вместо да бъде поощрена, е наказана, медиите ли са най-важни. Г-н Премиер, Господин Министър, Г-н Главен секретар, синдикати на МВР коригирайте мнението си и застанете зад гърба на хората които си вършат работата", написа Петър Газибарски.