Случаят в пазарджишкото основно училище "Проф. Иван Батаклиев", при който учителка накара третокласници да заплюят съученик, вече намира своето решение. Детето е преместено да учи на друго място, а прокуратурата отказа да образува досъдебно производство, поради "липса на престъпление".

Родители на децата от 3 "Б" клас пък се събраха в подкрепа на учителката. Те са на мнение, че това е инцидент, провокиран от поведението на един ученик. Родител разказва, че конкретното дете системно е нарушавало дисциплината в училище. Според тях случката е момент на слабост и заради това, че учителката е била провокирана, трябва да й бъде простено. Тя вече им се е извинила, а родителите са приели извинението й.

Бабата на детето не отрече за проблеми с неговата дисциплината, но отказа да прости на учителката. 

"Аз не казвам, че детето ни не е виновно, но това да караш други деца да наказват съученици по такъв жесток начин е неприемливо. Ако днес това е моето дете, утре то може да е вашето", каза бабата Цеца Медарова. 

Тя си спомни, че внукът й се е прибрал със силно главоболие. Това й направило впечатление, защото той не обичал да се оплаква.

"Предположих, че е болен и го оставихме у дома. На следващия ден разбрах за случката от дъщеря ми", добави Цеца Медарова.

"Поисках обяснение от госпожата. Версията й е, че две деца са дотичали при нея, наплюти от друго. В състояние на афект, тя ги е посъветвала да му отвърнат по същия начин", коментира директора на училището Даниела Кемчева.

"Изненадата за мен е огромна, защото учителката е уважаван преподавател и децата я обичат. Тя вече получи административно наказание - предупреждение за уволнение", добави Даниела Кемчева.