Пробата за коронавирус на министъра на земеделието Десислава Танева е отрицателна. Това съобщи самата Танева пред "24 часа".

Министърката, която днес празнува рожден ден, вече е при семейството си в Сливен.

Тестването на Танева се наложи, след като в понеделник се оказа, че нейният заместник Атанас Добрев е с положителен резултат за COVID-19. Направена е организация за изследване и на служителите от министерството, които са били в контакт със зам.-министъра. Досега са излезли резултатите от 7-8 проби, всичките са отрицателни.

Сградата на министерството на земеделието беше затворена във вторник за дезинфекция. Служителите изпълняваха задълженията си дистанционно. Не е спирана обаче работата с граждани, защото приемната на ведомството е обособена и се обработва постоянно с дезинфектанти.

В сряда сутринта премиерът Бойко Борисов ще вземе решение дали да бъде продължена с месец извънредната противоепидемична ситуация и да останат в сила част от ограничителните мерки.

Министър-председателят ще разговаря с целия оперативен щаб преди заседанието на правителството в сряда.

Продължаването на извънредната ситуация бе поискано от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев след разгарянето на огнищата на коронавирус в Родопите и Сливен.