Режисьорът Павел Васев, който получи инсулт в Москва, бе докаран с правителствения фалкон в България и е вече в "Пирогов".

Двама специалисти по реанимация и медицинска сестра от спешната болница отлетяха за Москва с правителствения самолет сутринта, за да гарантират сигурността му по време на полета. С него пътува и съпругата му. Фалконът бе посрещнат от специализиран транспорт за безопасно придвижване в "Пирогов".

 

Известният режисьор и директор на някои от най-големите театри, ръководител на Българския културен център в Москва беше в руска болница след прекаран инсулт преди 4 месеца.

В Пирогов вече са започнали обстойни прегледи, които трябва да уточнят състоянието му. Очаква се Васев да постъпи в  реанимацията на Клиниката по неврохирургия.

Водещият неврохирург проф. Николай Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия на "Пирогов" и зам.-директор на болницата посети режисьора в лечебното заведение в Москва и говори на място с лекуващите го до момента руски специалисти. Той гарантира, че транспортирането е възможно, макар и рисковано. 

Васев бе докаран по инициатива на бившия министър на културата Вежди Рашидов.  Разходите за полета на самолета се поемат от ГЕРБ, събрани средства от Сатиричния театър и с помощта на дарители, обясни бившия министър на културата.