Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Вчера около 18.00 часа служителят от полицейски участък Минерални бани спрял за проверка 55-годишен шофьор на микробус "Мерцедес" от Кърджали. Униформеният констатирал, че той превозва извънгабаритен товар, който пречи на видимостта за обратно виждане, освен това водачът не представил свидетелство за регистрация на колата. Полицаят започнал съставянето на акт, когато нарушилият на Закона за движение по пътищата подхвърлил в служебния полицейски автомобил три банкноти по 5 лева. В този момент на ръцете на подкупващия шофьор щракнали белезниците и той е задържан за 24 часа в ареста на РУМВР-Хасково. Срещу него е бразувано е досъдебно производство за предлагане на подкуп на орган на властта.
За последно инспектор Андон Димитров отказал подкуп само преди няколко дни. Тогова спрял за нарушение микробус "Мерцедес" в село Долно Брястово. При съставянето на акта шофьорът - 42-годишен жител на кърджалийското село Сипей, подхвърлил в патрулката 4 банкноти по 5 лева.
Предишните три случая, в които честният полицай отказвал рушвет, са били само в рамките на месец юли. Последният път той спрял за проверка автомобил "Форд Мондео", управляван от 38-годишен мъж от Пловдив, заради неработещ фар. При рутинната проверка Димитров установил, че цялата техническа документация на автомобила и задължителната гражданска застраховка липсват. На всичкото отгоре шофьорът не представил книжка. Когато полицаят започвал да му пише акт, спътникът на водача подал банкнота от 20 лева. И той, и водачът били задържани.