25-годишен пиян мъж е проявил агресия към персонала на Спешно приемно отделение на Университетска болница "Канев" в Русе тази нощ.

Инцидентът е станал в ранните часове в петък, когато в отделението пристигна мъжът в нетрезво състояние, но с дълбока ортопедична травма на ръката. След като медицинският екип започнал да обработва раната, му е било обяснено, че хирургическата намеса е неизбежна поради срязаното му сухожилие. Това обаче можело да стане едва след като изтрезнее. Мъжът се ядосал, държал се е агресивно към медиците.  На своя риск решил да напусне болницата и след като излязъл от спешното отделение с ритник счупил стъклото на входната врата.

За щастие няма пострадали. Случаят се разследва от полицията в Русе.  Според лекарите травмата на мъжа е толкова сериозна, че единственото място, където може да получи хирургическа помощ, е същата болница.

"Въпросът не е в счупения инвентар, той ще се оправи, искам хората да разберат какво огромно усилие коства на тия хора с бели престилки след такъв инцидент да се концентрират и да си вършат по-нататък работата, защото тук решаваме човешки съдби",  каза началникът на Спешното отделение д-р Юрий Йовков пред БНР.