Мъж на 79-годишна възраст от Исперих с положителна проба за коронавирус е починал в разградската болница. Това съобщиха от Областния оперативен щаб, базирайки се на информация на Регионалната здравна инспекция.

Пациентът е бил настанен на 8 юни в инфекциозното отделение на областната болница с пневмония. Резултатът от направеното изследване за наличие на COVID-19 се оказал положителен. Мъжът е бил с придружаващи заболявания - захарен диабет, сърдечна недостатъчност и артериална хипертония. По обяд днес състоянието на пациента рязко се е влошило и е поставен на командно дишане. Въпреки активната реанимация мъжът е починал.

От областния щаб посочват, че ще му бъде извършено служебно погребение от община Исперих, при спазване на всички противоепидемични мерки.

По информация на Регионалната здравна инспекция през днешния ден е регистриран още един нов потвърден случай на заболял от коронавирус в област Разград.

В инфекциозното отделение на разградската болница с коронавирусна инфекция е настанен мъж на 70 години от село Ясеновец. Той е съпруг на хоспитализирана преди два дни в същото отделение пациентка. Мъжът е с придружаващо заболяване бронхиална астма.

Общият брой регистрирани за COVID-19 за област Разград е 40. На стационарно лечение в МБАЛ "Св.Иван Рилски" са 11 души.

Поставените под карантина лица в областта са 363, допълват от Областния оперативен щаб.

Същевременно от РЗИ-Бургас съобщиха, че състоянието на 41-годишния мъж с коронавирус, който беше хоспитализиран директно от Кайт къмпинг "Градина", се е влошило тази сутрин. Наложило се е да бъде интубиран.

Според шефа на регионалната здравната инспекция д-р Георги Паздеров болният е потърсил помощ твърде късно. Мъжът, който пристигнал на морето на 3 юни от София, беше приет в бургаската болница преди 3 дни с двустранна бронхопневмония.

Той е пристигнал на морето вече с признаци на заболяването, но е решил, че морският въздух ще му подейства добре. Не е имал контакти освен с мъжа от съседната каравана, който го е откарал в болница. Въпреки това хората от съседните каравани настояват да бъдат тествани.