В навечерието на празника на Независимостта и поредицата от почивни дни, има километрични задръствания по основни пътища в страната. Огромни колони от автомобили блокираха изходите на София в следобедните часове.

Проблем създават и някои ремонти по основните пътища и магистрали.

Допълнителни полицейски екипи са разположени по пътищата в цялата страна. От Пътна полиция съобщиха, че на изходите на столицата, където е необходимо, ще бъде създадено реверсивно движение с 2 пътни ленти, за да може трафикът да бъде поет по-бързо.

Очаква се движението да бъде най-натоварено във Велико Търново, където ще се проведе кулминацията от тържества по случай Деня на Независимостта.

Полицаи ще следят за реда както в малките населени места, така и в големите градове. От КАТ напомнят на шофьорите да проверят и за алтернативните пътища.

"Натоварено е също и на АМ "Хемус", но на 9 км на изход от София имаме полицейски автопатрули, които насочват движението, тъй като то се отбива от една лента и от еднопосочно движението става двупосочно в рамките на няколкостотин метра. В момента няма колони, но трафикът е доста интензивен. По другите пътни артерии движението не е толкова натоварено. Няма регистрирани тежки инциденти за момента. Хората карат бавно, съобразяват се с автопатрулите и регулирането на движението", каза началникът отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев.