Георги Терзийски, който в момента изпълнява длъжността областен управител на Ловеч, ще бъде назначен за шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" на мястото на подалия оставка Светослав Глосов. Това научи Dir.bg от хора в кабинета.

Предстои правителството да гласува освобождаването му от поста на областен управител, за да може след това министър Петя Аврамова да издаде заповед за назначение и Терзийски да оглави пътната агенция.

Терзийски има юридическо и икономическо образование. Професионалният му път започва в Инспектората на Агенция по заетостта 1996 г. - 2002 г., после в Главна инспекция по труда започва от инспектор и стига до директор на Дирекция "Инспекция по труда" - Ловеч 2002 г. - 2009 г., после е бил в частния сектор - в управлението на предприятия за производство на метални изделия - 2009 г.- 2014 г.

Терзийски сменя инженер Светослав Глосов, който подаде оставка по настояване на премиера на 9 януари заради хаоса при старта на продажбата на електронните винетки. Заради проблемите, отново по искане на премиера, оставки подадоха и членът на УС на АПИ Веселин Давидов, директорът на Националното тол-управление в пътната агенция Антон Антонов и съветникът в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Радослав Николов.

За поста се спрягаха още имената на депутата Атанас Ташков и на Стилиян Кротнев, директор на дирекция "Управление на собствеността и социални дейности" в МВР.