Банковият клон е на "Токуда банк", предаде националното радио.

Сигналът бил подаден в полицията от частна фирма, ангажирана с охраната на сградата, съобщиха от пресцентъра на МВР. При извършения оглед на място е констатирано, че неизвестните извършители са нахлули в офиса, след като заглушили сигналната техника и разбили последователно входната врата, тази на салона и към касовите помещения.

След като срязали метална каса, отмъкнали наличната сума пари, взели със себе си по-малка каса и взломили още една. По данни на собствениците откраднатата сума в различна валута възлиза на 28 000 лева, а в по-малката каса било съхранявано служебно оръжие.

По-късно от банката разпространиха съобщение до медиите, че е открадната минимална сума, която е застрахована по съответния ред. В офиса няма обществен трезор. Клиентите на банката не са ощетени по никакъв начин. За случая своевременно са уведомени всички компетентни органи, които са предприели незабавно необходимите мерки, уведомяват още от "Токуда банк", цитирани от БГНЕС.

Преди месец същият офис на банката беше разбит късно вечерта, но тогава крадците не успяха да откраднат наличните средства в касата. В клона бе разбита врата, обърнати бяха камерите за видеонаблюдение и бяха нанесени щети по техниката в помещението.