Това заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев пред журналисти в Кърджали, цитиран от БГНЕС.

В понеделник бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов също отрече категорично да има друга разработка - „Будали”, срещу двамата жрналисти от сайта "Биволъ", които първи съобщиха за досието "Буда" на Бойко Борисов.

"Не са разследвани журналистически разследвания. Не ми е известна разработка "Будали". Никой в България не е преследван и подслушван за това, че е журналист. Специални разузнавателни средства се използват само тогава, когато има сведения за престъпления срещу националната сигурност или тежки криминални престъпления, наказуеми с лишаване от свобода за срок над 5 години. Ако някой от журналистите попада в тази категория хора, е друга тема. Има представители от гилдията, които далеч не са светци", категоричен бе и главен комисар Калин Георгиев.
 
Според него най-малкото покойният Боби Цанков (скандалният радиоводещ бе убит в центъра на София на 5 януари 2010 г.- бел. ред) е имал основанието да претендира, че е журналист, както и операторът, атакувал централните офиси на EVN в Пловдив по време на протестите срещу енергийните монополи.

"Някой казва, че в България се подслушват журналисти, не е така. Което обаче не прави журналистите изключение от останалата категория хора. Аз не зная някой да има имунитет за това, че е журналист", многозначително уточни главният секретар на МВР.