Къщата на бай Тодор Танков от северозападното селце Камено поле изгоря до основи след късо съединение на стара инсталация. В огъня на пепел станаха любимото му магаре Мая и всички кокошки, които носеха яйца на бедното семейство, пише "Труд".

Най-голяма е мъката за двете внучета Светлин и Тодор, които по неволя се отглеждат от баба и дядо. Момчетата са на 14 и 18 и живеят с пенсионерите, защото майка им не е добре със здравето и не може да се грижи пълноценно за тях.

Снимка: Фб и "Труд"

"Миналата седмица къщата пламна. Баща ми се опита да потуши дима с маркуч, но точно в този момент имаше авария и от него не потече и капка вода. Докато дойде пожарната от град Роман през село Кунино - всичко беше приключило по възможно най-лошия сценарии", разказа със сълзи в очите лелята на момчетата Йорданка Танкова, която ги и приютила след трагедията.

Жената не крие, че се притеснява за децата и със свито сърце моли за помощ. Учениците вече нямат никакви дрехи и обувки - цялата им покъщнина е изгоряла. Храна, строителни материали и всичко от първа необходимост ще е добре дошло за тях.

Снимка: Камено поле/Фб

Момчетата носят 42 и 38 номер обувки, а дрехи в размер М и Л ще им влязат в употреба.

"В момента сме ги настанили в друга къща. Тя е стара и малка, не става за постоянно живеене, но на този етап са там, иначе трябва да спят под открито небе", ридае Йорданка.

Всеки, който иска да помогне на семейството, може да го направи като се свърже с нея на телефон: 0895878476

Сметката на дядото:

BG55UBBS88881000715330

Тодор Иванов Танков