11-годишният Мустафа, който преди две години бе изоставен сам в Детската онкохематология в Пловдив, не доживя да бъде осиновен и да има семейство. Момченцето не успя да пребори коварната остра лимфобластна левкемия. Мустафа е издъхнал в болница на 18 ноември т.г., а погребението му е било ден по-късно, съобщи "Монитор".

Драматичната история на момченцето потресе България преди две години. През септември 2016 г. служителка на Детската онкохематология в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив отправи призив във Фейсбук за даряване на дрешки на детето. Оказа се, че Мустафа, който се разболял от левкемия, когато бил на 7 г., е изоставен сам в болницата от майка си.

Само за часове Детската клиника бе затрупана от дрешки, играчки и храна за детето. Реагираха и социалните служители в Пловдив.

Много семейства изявиха желание да приемат Мустафа в своя дом, но 21-годишната му тогава майка (Джейлян Халилова е родила детето на 12 години - бел.ред) не се отказа от родителските права, за да бъде осиновено момченцето. Лечението на Мустафа в Детската онкохематология продължи до края на декември 2016 г. През януари 2017г. той бе настанен в Център от семеен тип.

Левкемията обаче се е завърнала и детето е починало преди седмица.