Нова следа се появи от изчезналия Емил Боев в Перник - оказа се, че камера в града го е заснела, че тръгва в посока към гората над Перник, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на свои източници.

Доброволци, близки и приятели на 25-годишния мъж тръгнаха към мястото в гората, заснето на камерата. В акцията по издирването му участват полицаи с кучета, водолази и много доброволци.

За последно Емил е общувал с майка си часове преди да замине от София за Перник. Казал ѝ е, че я обича и ще ѝ звънне със сигурност, съобщи БНТ.

Проверен е районът на средновековната крепост "Перник", както и около нея, до завод "Кристал", стана ясно от доброволците, които отново, както и при търсенето на малкия Сашко, се организираха през социалната мрежа.

В помощ на издирването тази вечер беше включена и термокамера.

Доброволци вече обиколиха и близките села Люлин, Дивотино, Витановци, Зидарци, Лесковец, град Радомир и останалите, като разлепиха плакати с лика на издирвания. И отново заедно с перничани на помощ се притекоха и доброволци от столицата.

По-рано през деня беше съобщено, че вече е обходено от водолази и коритото на река "Струма" - по цялото протяжение на областния град до пречиствателната станция на Батановци.

От МВР-Перник са уведомени и съседни областни дирекции на МВР, които също проверяват дали Боев не е на тяхна територия.

Емил Боев е видян за последно около 3 часа сутринта миналия петък без телефон на кукерския парад "Сурва" в Перник и оттогава никой няма контакт с него.

Той е с кестенява коса, висок 1.80 м, бил е облечен с камуфлажно яке и тъмни панталони, а в момента е с мустаци и брада, според описанието на изчезналия.